Eurovision 2025’te İsrail Protestou
70. Eurovision Şarkı Yarışması'nın galibi Avusturya oldu. JJ'nin seslendirdiği "Wasted Love" şarkısıyla birinci olan Avusturya, favori İsrail'i geride bıraktı. Yarışmada İsrail protestoları da dikkat çekti.
70. Eurovision Şarkı Yarışması'nın galibi Avusturya oldu. JJ'nin seslendirdiği "Wasted Love" şarkısıyla birinci olan Avusturya, favori İsrail'i geride bıraktı. Yarışmada İsrail protestoları da dikkat çekti.
Eurovision 2025'i Kim Kazandı?
Geçtiğimiz gece İsviçre'nin Basel şehrinde düzenlenen 70. Eurovision Şarkı Yarışması büyük bir heyecana sahne oldu. 26 ülkenin katıldığı finalde, Avusturya temsilcisi JJ, "Wasted Love" şarkısıyla birinciliği kazandı. Yarışmanın favorilerinden biri olan JJ, sahne performansıyla jürilerden ve halktan tam not aldı.
İsrail Protestoları Yarışmaya Damga Vurdu
Yarışma sırasında İsrail'in temsilcisi Yuval Raphael performansını sergilerken, bir grup seyirci Filistin bayrakları ve düdüklerle protesto gerçekleştirdi. Protestocular, görevliler tarafından salondan uzaklaştırıldı. Bu olay, yarışmanın en çok konuşulan anlarından biri oldu.
İsrail ve Avusturya Arasındaki Kıyasıya Mücadele
Oylama sürecinde uzun süre listenin zirvesinde yer alan İsrail, son dakikada Avusturya'nın gerisine düşerek ikinci oldu. İsrail'in şarkısı büyük beğeni toplasa da, Avusturya'nın etkileyici performansı jürilerin ve halkın oylarını almayı başardı.
Eurovision 2025'in En Dikkat Çeken Performansları
- Avusturya (JJ - "Wasted Love"): Sahne hakimiyeti ve vokalleriyle öne çıktı.
- İsrail (Yuval Raphael): Güçlü şarkısına rağmen protestolar gölge düşürdü.
- İsveç ve İtalya: Yarışmanın diğer favorileri, ilk beşte yer aldı.