
Sürpriz Değil, Ama Sarsıcı Bir Karar
Özlem Çerçioğlu’nun AKP’ye katılımı, 14 Ağustos 2025’te partinin 24. kuruluş yıl dönümü töreninde resmen açıklandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden AKP rozetini takan Çerçioğlu, kürsüde yaptığı konuşmada şu sözleri kullandı:
“Aydın’a nasıl hizmet ettiysem, Sayın Cumhurbaşkanımın himayelerinde daha fazlasını yapmak için söz veriyorum.”
“Alnım Ak, Başım Dik” Mesajı: Kimeydi?
Çerçioğlu’nun belki de en çok dikkat çeken cümlesi şuydu:
“Yargıdan ve yargılanmaktan hiçbir zaman korkmadım. Alnım ak, başım dik.”
Bu cümle, doğrudan geçmişteki soruşturmalara ve özellikle CHP içindeki iddialara bir yanıttı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Çerçioğlu’nun “Aziz İhsan Aktaş soruşturması” nedeniyle cezaevi tehdidiyle karşı karşıya kaldığını ve bu sebeple AKP’ye geçeceğini öne sürmüştü.
Sadece Kendisi Değil: Ekibiyle Birlikte Rozet Değiştirdi
Çerçioğlu yalnız değil. Aydın Büyükşehir Belediyesi’nde görev yapan üç belediye başkan yardımcısı da kendisiyle birlikte AKP saflarına katıldı. Bu durum, yerel yönetim dinamiklerini de doğrudan etkileyecek gibi görünüyor.
“Siyasi Ahlak Gereği Susuyorum… Ama Gerekirse Açıklarım”
Çerçioğlu, kürsüde yaptığı konuşmada detay vermemeyi tercih etti ama üstü kapalı mesajlar verdi:
“Yaşadığım sorunları burada açıklamaya siyasi ahlak açısından uygun bulmuyorum. Ama gerekirse tek tek açıklarım.”
Bu sözler, partisinden ayrılırken sessizce gitmediğini ve bir “hesaplaşma” kapısını açık bıraktığını gösteriyor.
Rozet Öncesi X (Twitter) Açıklaması: Sessizlik Bozuldu
Rozet takılmadan kısa süre önce X (eski adıyla Twitter) üzerinden bir açıklama yapan Çerçioğlu, CHP yönetimini isim vermeden eleştirdi:
“Partinin makamlarıyla çözüm arandı, ama sonuca ulaşılamadı… Cumhuriyet Halk Partisi ile aynı yolda yürüme imkanım kalmadı.”
“Dürüstlük, kamu ahlakı ve yasalar çerçevesinde siyaset yapma” ilkelerinden taviz vermediğini belirten Çerçioğlu, kendisinin ve ailesinin hedef alındığını da iddia etti.
Erdoğan: “Pisliğin Üzerinde Oturup Sağa Sola Pislik Atıyorlar”
Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çerçioğlu’na sahip çıktı ve partiye yeni katılan üyeler üzerinden sert mesajlar verdi:
“Dünden beri ahlaksızca saldıranlara hadi oradan diyorum. Pisliğin üzerinde oturmuşlar, sağa sola pislik atıyorlar.”
Bu sözler, özellikle sosyal medyada geniş yankı uyandırdı.
Yorum: Rozet Bir Metal, Ama Anlamı Derin
Siyasette parti değiştirmek kolay bir karar değildir. Hele de 23 yılını bir partiye vermişsen…
Çerçioğlu’nun AKP’ye geçişi yalnızca bireysel bir tercih değil; hem yerel hem ulusal siyasette dalga etkisi yaratabilecek bir hamle.
“Alnım ak, başım dik” diyen bir siyasetçinin söylemleri kadar, geçmişte sustukları da önümüzdeki günlerde çok konuşulacak gibi.